U ŠIBENIKU PREDSTAVLJENI RADOVI ZATVORENIKA

U okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti, tijekom prosinca smo na dvije lokacije u Šibeniku - u izložbenom prostoru Gradske knjižnice Juraja Šižgorića i u NARAnčastoj zgradi - predstavili projekt ''Pitanje kulture'' i tom prigodom otvorili izložbu radova zatvorenika nastalih na radionicama tijekom provedbe.

Podijeli objavu

U okviru projekta ”Pitanje kulture” stručni tim udruge – Hrvojka Lovrić, Milana Stojić Veža i Petar Bilić – na tjednoj su bazi posjećivali spomenute zatvorske ustanove na području Dalmacije te su sa zatvorenicima izrađivali ukrase, predmete od recikliranih i dekorativnih materijala, slikali u različitim slikarskim tehnikama, stvarali božićne ukrase i radili na kreativnom izražavanju kroz radionice kreativnog pisanja. Radionice kreativnog pisanja u zatvorskim ustanovama u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku provodila je Nina Živković iz šibenske udruge Ardura. Izložbom radova u javnim gradskim prostorima udruga ANST želi doprinijeti destigmatizaciji zatvorenika, njihovoj lakšoj uključivosti u društvu po izlasku iz zatvorske ustanove i razbijanju predrasuda u procesu zapošljavanja bivših zatvorenika.

Cilj projekta ”Pitanje kulture” jest podizanje kvalitete življenja i kvalitete provođenja slobodnog vremena kroz radno-okupacijske aktivnosti za osobe koje se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne u zatvorima u Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva pravosuđa i uprave. Ovaj tekst isključiva je odgovornost udruge ANST 1700 i ne održava stavove Ministarstva pravosuđa i uprave.

Ostale objave