RASTIMO STVARAJUĆI 2022.-2023.

Podijeli objavu

U drugu godinu provedbe projekta “Rastimo stvarajući” stupamo s istim entuzijazmom i ciljem – poticati razvoj poduzetničkih vještina kod djece i mladih. Ovaj projekt, koji provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sufinancira Grad Split, i već je u prvoj godini pokazao izvanredne rezultate.

Naša svrha je jasna: želimo stvoriti okruženje u kojem će djeca i mladi imati priliku izvan redovnog obrazovnog sustava stjecati znanja, vještine i stajališta koja će im pomoći da se razvijaju u samopouzdane i kreativne pojedince. Projekt je osmišljen tako da putem kreativnih, likovnih i dramskih radionica te izleta, potičemo razvoj kreativnosti, stvaralaštva i poduzetničkih vještina te promoviramo zdrave stilove života.

Iznimno smo zadovoljni što su povratne informacije učenika nakon prve godine projekta bile iznimno pozitivne. Kao rezultat te potpore, ove godine proširili smo naše partnere, uključujući Osnovnu školu Mertojak, Obrtno tehničku školu i Komercijalno trgovačku školu.

Nastavljamo organizirati izložbe radova učenika u školama partnerima, Gradskoj knjižnici Marko Marulić te ćemo održati Okrugli stol na temu “Unaprjeđenje socijalnih usluga u radu s mladima i djecom u sklopu izvanškolskih aktivnosti slobodnog vremena”.

Ovaj projekt je naša strast i predanost, i s ponosom ističemo da ga financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U suradnji s Gradskim kotarom Mertojak i udrugom veterana Hrvatske ratne mornarice, zajedno stvaramo bolje prilike za našu djecu i mlade.

Projekt “Rastimo stvarajući” sufinanciran od strane Grada Splita ima jasan cilj – smanjiti incidenciju ovisnosti o psihoaktivnim sredstvima i novim tehnologijama među djecom i mladima. Kroz strukturirano i organizirano slobodno vrijeme, nastojimo jačati zaštitne faktore na razini zajednice i obitelji, kako bismo unaprijedili kvalitetu života mladih i obitelji.

Napredak ne staje ovdje! Učenici će imati priliku i nakon završetka školske 2023. godine sudjelovati u radionicama izrade muzičkih instrumenata od recikliranog i prirodnog materijala, te se okušati u sviranju na tim instrumentima u udruzi ANST. Također, ne propustite humoristični skeč na temu ovisnosti u organizaciji naših suradnika.

Za roditelje mladih, tu smo da pružimo informacije o mogućnostima stručne pomoći putem edukativnih radionica od rujna 2023. godine u prostorijama suradnika Mentora na projektu. Naše usmjerenje prema individualnom savjetovanju u Ligi za prevenciju ovisnosti te poticanje na sudjelovanje u Treningu socijalnih vještina i volontiranju kontinuirano podržava naše mlade.

Hvala vam na podršci i pridružite nam se u izgradnji bolje budućnosti za našu djecu i mlade!

Ostale objave