PROJEKT ISKORAK III – Besplatne radionice kreativnog krojenja i šivanja

Podijeli objavu

Besplatne radionice kreativnog krojenja i šivanja osmišljene su kao radno-okupacijska terapija koja se održava u prostorima udruge za vrijeme provedbe projekta.

Sudjelovanje u aktivnosti doprinosi stjecanju novih znanja i vještina te posljedično povećanju svijesti o vlastitim sposobnostima i samopouzdanja.

Radionica se provodi kroz: izradu nacrta, izradu aplikacija, rad prema kroju, izradu jednostavnih predmeta od tekstila (pernice, maske, torbe-cekeri, suknje, pregače, nadstolnjaci, jastučnice i sl…).

Projekt ISKORAK III

Aktivnosti prijavljenog programa ISKORAK III dizajnirane su na način da nude korisnicima mogućnosti uključivanja u društvene i radne procese, rad na unaprjeđenju komunikacijskih i socijalnih vještina, specifičnu edukaciju potrebnu na tržištu rada te motiviranje i informiranje o mogućnostima koje im se nude uključivanjem u Projekt resocijalizacije.

Program nadalje uključuje psihosocijalnu podršku korisnicima kroz individualno savjetovanje, grupni rad i radno-okupacijsku terapiju u kreativnim radionicama udruge, udruge partnera i zadruge, što doprinosi povećanju motivacije za aktivni angažman u radu udruge i zadruge, poboljšanju općeg psihosocijalnog statusa korisnika, održanju apstinencije i poboljšanju obiteljskih odnosa.

Projekt ISKORAK III je financiran od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Ostale objave

NOVOSTI

Važnost uloge oca

Danas je Dan očeva, ali to je uloga koja se živi svaki dan. Velika većina odraslih sigurno će se složiti kako im je stupanj povezanosti