PROJEKT ISKORAK III – Besplatne radionice kreativnog krojenja i šivanja

Podijeli objavu

Besplatne radionice kreativnog krojenja i šivanja osmišljene su kao radno-okupacijska terapija koja se održava u prostorima udruge za vrijeme provedbe projekta.

Sudjelovanje u aktivnosti doprinosi stjecanju novih znanja i vještina te posljedično povećanju svijesti o vlastitim sposobnostima i samopouzdanja.

Radionica se provodi kroz: izradu nacrta, izradu aplikacija, rad prema kroju, izradu jednostavnih predmeta od tekstila (pernice, maske, torbe-cekeri, suknje, pregače, nadstolnjaci, jastučnice i sl…).

Projekt ISKORAK III

Aktivnosti prijavljenog programa ISKORAK III dizajnirane su na način da nude korisnicima mogućnosti uključivanja u društvene i radne procese, rad na unaprjeđenju komunikacijskih i socijalnih vještina, specifičnu edukaciju potrebnu na tržištu rada te motiviranje i informiranje o mogućnostima koje im se nude uključivanjem u Projekt resocijalizacije.

Program nadalje uključuje psihosocijalnu podršku korisnicima kroz individualno savjetovanje, grupni rad i radno-okupacijsku terapiju u kreativnim radionicama udruge, udruge partnera i zadruge, što doprinosi povećanju motivacije za aktivni angažman u radu udruge i zadruge, poboljšanju općeg psihosocijalnog statusa korisnika, održanju apstinencije i poboljšanju obiteljskih odnosa.

Projekt ISKORAK III je financiran od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Ostale objave