RASTIMO STVARAJUĆI 2021.-2022.

Podijeli objavu

Udruga ANST 1700 je uspješno provodila projekt “RASTIMO STVARAJUĆI”, koji je imao za cilj poticanje razvoja poduzetničkih vještina kod djece i mladih. Kroz raznolike aktivnosti i izlete, ovaj projekt je ostvario značajan utjecaj.

U partnerstvu s Osnovnom školom Mertojak i gradskim kotarom Mertojak, provođene su sociopedagoške radionice usmjerene na poticanje poduzetničkih vještina. Također, partnerstvo s Obrtno tehničkom školom, Udrugom veterana hrvatske ratne mornarice te suradnja s Odredom pomoraca izviđača Spinut dodatno su obogatili projekt. Njihov doprinos je bio ključan u organizaciji izleta na Marjanu (Bene) i Kozjaku (Malačka), gdje su djeca imala priliku razvijati svoje poduzetničke vještine kroz interakciju s prirodom.

Projekt je strateški osmišljen prema standardima učinkovitih preventivnih programa, temeljen na rezultatima istraživanja. Kroz strukturirano slobodno vrijeme, mladima su pružane edukacije o poduzetništvu, potičući razvoj zaštitnih faktora i smanjenje rizičnih faktora. Svaka radionica je prilagođena dobi polaznika te je strukturirana kako bi potaknula diskusiju i prenošenje iskustava.

Osim radionica, projekt je uključivao izložbe radova učenika OŠ Mertojak i Obrtno tehničke škole, dodatno promovirajući kreativnost i poduzetničke vrijednosti. Također, održan je i okrugli stol u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, gdje su se raspravljali rezultati projekta te važnost izvanškolskih aktivnosti za djecu i mlade.

Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da podrže naše aktivnosti i pridruže se našim budućim naporima. Projekt “RASTIMO STVARAJUĆI” financiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a Udruga ANST 1700 će i dalje nastaviti aplicirati na natječaje kako bi pružala usluge od posebnog interesa za djecu i mlade u Splitu. Hvala svima na podršci.

Ostale objave

NOVOSTI

IZLET NA BRDO LENIK IZNAD ROGOZNICE

U subotu, 18. svibnja, u okviru provedbe projekta ”Kreativni pomak – avantura promjene” u ranim jutarnjim satima sa štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici