DRUGI NAČIN 2023.-2024.

Podijeli objavu

Nastavljamo svoj put prema ostvarivanju pozitivnih promjena u životima osoba koje izdržavaju kaznu zatvora. Ulazimo u drugu godinu djelovanja projekta “Drugi način” i najavljujemo proširenje našeg djelokruga kako bismo obuhvatili još veći broj pojedinaca te im pružili priliku za stvaranje bolje budućnosti.

Kroz naše radionice osposobljavanja za rad s keramikom, ne samo da unapređujemo vještine i kompetencije zatvorenika, već im otvaramo put prema izgradnji bolje budućnosti nakon izdržane kazne. Ove godine posebno smo ponosni na proširenje projekta na Dubrovačko neretvansku županiju, gdje smo započeli s radionicama u Zatvoru u Dubrovniku.

Kroz “Drugi način”, osobe koje su na izdržavanju kazne zatvora ne samo da stječu vještine u radu s keramikom, već dobivaju i važne informacije o mogućnostima uključivanja u programe stambenog zbrinjavanja, prekvalifikacije i daljnjeg obrazovanja nakon izdržavanja kazne zatvora. Partneri smo Ligi za prevenciju ovisnosti, u projektu “Siguran izlaz” te im omogućujemo podršku i smjer za uspješan povratak u društvo. Anst 1700 je nositelj programa “Iskorak u Budućnost” kroz koji imaju mogućnost uključivanja u radno okupacijske aktivnosti (rad s keramikom i izrada okvira za slike), radionice šivanja i radionice lončarstva i grupe podrške. Naš cilj je postaviti temelje za njihovu buduću neovisnost i samostalnost.

Financijsku podršku za ovaj projekt osigurava Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, za što smo im neizmjerno zahvalni.

Želimo istaknuti važnost partnerstva u ovom projektu. Grad Split i Liga za prevenciju ovisnosti su s nama kao ključni partneri u ostvarivanju naših ciljeva. Zajedno gradimo mostove prema pozitivnoj transformaciji života.

Hvala svima vama koji nas podržavate na ovom putu. Vaš doprinos pomaže nam da ostvarimo promjene koje su tako potrebne u našem društvu. Nastavljamo hrabro i odlučno, jer vjerujemo da svaka osoba zaslužuje drugu priliku – drugi način.

Ostale objave

NOVOSTI

TRAŽIMO VOLONTERE/VOLONTERKE!

Zbog povećanog opsega aktivnosti naše udruge tražimo proaktivnu i angažiranu osobu, spremnu na učenje i rad u dinamičnom okruženju naše male zajednice. Ako vas zanima