DRUGI NAČIN 2022.-2023.

Podijeli objavu

Projekt “DRUGI NAČIN” se provodi u zatvoru u Splitu, fokus projekta je na socijalno poduzetništvo u zatvorskom sustavu, donosi mnoge inovativne aktivnosti usmjerene prema obrazovanju i osposobljavanju osoba koje izdržavaju zatvorske kazne.

Naša proizvodna djelatnost temelji se na poduzetničkim načelima, s ciljem unapređenja uvjeta za radno osposobljavanje i zapošljavanje osoba koje će uskoro biti otpuštene iz zatvora. Ova inicijativa omogućuje im kvalitetnije ispunjavanje slobodnog vremena, održavanje radnih kapaciteta te jačanje samopouzdanja i samopoštovanja.

Nastojimo razbiti predrasude u javnosti koje su često povezane s osobama koje služe kazne zatvora. Također, radimo na unapređenju suradnje s ključnim dionicima na lokalnoj i regionalnoj razini kako bismo zajedno stvorili pozitivan utjecaj na našu zajednicu.

Jedan od ključnih aspekata ovog projekta je plasman proizvoda (suvenira) koji su proizveli bivši zatvorenici i ovisnici. Ovim putem stvaramo priliku za njihovu socijalnu integraciju i pridonosimo njihovoj resocijalizaciji.

Naš dugoročni cilj je stvoriti pretpostavke za kontinuitet i održivost gospodarske djelatnosti temeljene na socijalno poduzetničkim načelima. Ovim povećavamo šanse za održivo zapošljavanje osoba koje su odslužile zatvorske kazne, pridonoseći tako njihovoj uspješnoj reintegraciji u društvo.

Kroz redovite prezentacijske sastanke u županijskim komorama, radimo na senzibilizaciji zainteresirane javnosti i gospodarstvenika kako bismo destigmatizirali zatvorenike. Također, težimo poboljšati uvjete u ustanovama za izdržavanje zatvorske kazne te smanjiti rizične faktore za ponovno počinjenje kaznenih djela.

Ovaj projekt ne bi bio moguć bez suradnje partnera poput Lige za prevenciju ovisnosti, Grada Splita i Socijalne zadruge Vita – Anst. Također, želimo se zahvaliti Ministarstvu pravosuđa i uprave na financijskoj podršci koja omogućava ostvarenje naših ciljeva.

Ostale objave

NOVOSTI

IZLET NA BRDO LENIK IZNAD ROGOZNICE

U subotu, 18. svibnja, u okviru provedbe projekta ”Kreativni pomak – avantura promjene” u ranim jutarnjim satima sa štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici