ISKORAK III 2019.-2022.

Podijeli objavu

Uspješno smo proveli Program Resocijalizacije – ISKORAK III, koji se fokusira na unaprjeđenje skrbi za osobe koje su izašle iz programa odvikavanja od ovisnosti i rehabilitacije te bivše zatvorenike. Naš glavni cilj je poboljšati kvalitetu njihovih života i potaknuti njihovu resocijalizaciju u društvu.

Program Resocijalizacije – ISKORAK III ima opći cilj podići razinu zdravlja i socijalne skrbi na području Grada Splita, a time i poboljšati kvalitetu života svih građana, neovisno o njihovoj dobi ili prošlosti. Konkretno, fokusiramo se na osobe koje su uspješno završile programe odvikavanja od ovisnosti, bilo u terapijskim zajednicama, zatvorskom sustavu ili izvanbolničkom tretmanu, te na one koji već duže vremena uspješno održavaju apstinenciju i pridržavaju se propisanih načina liječenja.

Kroz naše usluge unutar Programa Resocijalizacije – ISKORAK III, želimo potaknuti njihovu motivaciju za uključivanjem u resocijalizacijski proces te podići njihovu konkurentnost na tržištu rada. Ovo je ključno kako bismo im omogućili da se aktivno uključe u društvo i postignu samostalnost. Neki od ključnih preporuka koje smo implementirali su:

  • Uključivanje korisnika u programe koji im pomažu razviti bolju konkurentnost na tržištu rada.
  • Poticanje poslodavaca da se aktivno uključe u provedbu mjera programa.
  • Informiranje i senzibiliziranje šire javnosti o programu, osobito poslodavaca, putem tribina i javnog zagovaranja.
  • Promicanje primjera dobre prakse i osiguranje vidljivosti programa u medijima.
  • Povećanje informiranosti stručnjaka koji sudjeluju u provedbi programa i poticanje umrežavanja institucija.

Program ISKORAK III je financiran od strane Ministarstva Zdravstva.
Hvala svima koji su podržali ovaj važan program i doprinijeli pozitivnim promjenama u našoj zajednici.

Ostale objave

NOVOSTI

IZLET NA BRDO LENIK IZNAD ROGOZNICE

U subotu, 18. svibnja, u okviru provedbe projekta ”Kreativni pomak – avantura promjene” u ranim jutarnjim satima sa štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici