PROJEKT DRUGI NAČIN – SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO U ZATVORSKOM SUSTAVU

Podijeli objavu

U sklopu projekta DRUGI NAČIN (SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO U ZATVORSKOM SUSTAVU – PROGRAM ORGANIZIRANOG SLOBODNOG VREMENA U SVRHU OBRAZOVANJA) provoditi će se aktivnosti u trajanju od 15. svibnja 2022. do 15. svibnja 2023. godine u zatvoru u Splitu.

Naše proizvodne aktivnosti temelje se na poduzetničkim načelima u svrhu obrazovanja. Cilj nam je unaprijediti uvjete za radno osposobljavanje i zapošljavanje osoba na izdržavanju zatvorske kazne po otpustu. Na taj način ova skupina će imati mogućnost kvalitetnije ispuniti svoje slobodno vrijeme i održati radne kapacitete i pritom osnažiti svoje samopouzdanje i samopoštovanje.
Želimo utjecati na predrasude u javnosti vezane za osobe koje su na izdržavanju kazne zatvora i unaprijediti suradnju s ključnim dionicima na lokalnoj i regionalnoj razini. Osigurati ćemo plasman proizvoda (suvenira) koji su proizveli bivši zatvorenici i ovisnici.

Dugoročno ćemo ostvariti pretpostavke za kontinuitet i održivost gospodarske djelatnosti temeljene na socijalno poduzetničkim načelima, čime ćemo povećati mogućnost održivog zapošljavanja osoba koje su odslužile zatvorsku kaznu.

Održavanjem prezentacijskih sastanka u županijskim komorama senzitizirati ćemo zainteresiranu javnost i gospodarstvenike kako bi destigmatizirali zatvorenike. Poboljšati ćemo uvjete u ustanovama za izdržavanje zatvorske kazne i ojačati zaštitne i smanjiti rizične faktore za pojavu recidiva.

Partneri na projektu su Liga za prevenciju ovisnostiGrad Split, Socijalna zadruga Vita – Anst. Projekt se provodi u zatvoru u Splitu, a financira ga Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Ostale objave

NOVOSTI

Važnost uloge oca

Danas je Dan očeva, ali to je uloga koja se živi svaki dan. Velika većina odraslih sigurno će se složiti kako im je stupanj povezanosti