PROJEKT DRUGI NAČIN – SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO U ZATVORSKOM SUSTAVU

Podijeli objavu

U sklopu projekta DRUGI NAČIN (SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO U ZATVORSKOM SUSTAVU – PROGRAM ORGANIZIRANOG SLOBODNOG VREMENA U SVRHU OBRAZOVANJA) provoditi će se aktivnosti u trajanju od 15. svibnja 2022. do 15. svibnja 2023. godine u zatvoru u Splitu.

Naše proizvodne aktivnosti temelje se na poduzetničkim načelima u svrhu obrazovanja. Cilj nam je unaprijediti uvjete za radno osposobljavanje i zapošljavanje osoba na izdržavanju zatvorske kazne po otpustu. Na taj način ova skupina će imati mogućnost kvalitetnije ispuniti svoje slobodno vrijeme i održati radne kapacitete i pritom osnažiti svoje samopouzdanje i samopoštovanje.
Želimo utjecati na predrasude u javnosti vezane za osobe koje su na izdržavanju kazne zatvora i unaprijediti suradnju s ključnim dionicima na lokalnoj i regionalnoj razini. Osigurati ćemo plasman proizvoda (suvenira) koji su proizveli bivši zatvorenici i ovisnici.

Dugoročno ćemo ostvariti pretpostavke za kontinuitet i održivost gospodarske djelatnosti temeljene na socijalno poduzetničkim načelima, čime ćemo povećati mogućnost održivog zapošljavanja osoba koje su odslužile zatvorsku kaznu.

Održavanjem prezentacijskih sastanka u županijskim komorama senzitizirati ćemo zainteresiranu javnost i gospodarstvenike kako bi destigmatizirali zatvorenike. Poboljšati ćemo uvjete u ustanovama za izdržavanje zatvorske kazne i ojačati zaštitne i smanjiti rizične faktore za pojavu recidiva.

Partneri na projektu su Liga za prevenciju ovisnostiGrad Split, Socijalna zadruga Vita – Anst. Projekt se provodi u zatvoru u Splitu, a financira ga Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Ostale objave

NOVOSTI

IZLET NA BRDO LENIK IZNAD ROGOZNICE

U subotu, 18. svibnja, u okviru provedbe projekta ”Kreativni pomak – avantura promjene” u ranim jutarnjim satima sa štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici