PROJEKT DRUGI NAČIN – Izložbeno – prodajni štand

Podijeli objavu

Udruga ANST 1700 i ove godine do 31.12. ima otvoren štand s prepoznatljivim suvenirima i darovima. Štand je na Klaićevoj poljani (kod Bedema). Koristimo ovu priliku kao zahvalu Gradu Splitu za dugogodišnju uspješnu suradnju i dozvolu korištenja javnog prostora.

Izloženi radovi su nastali za vrijeme radionica osposobljavanja za rad s keramikom u Zatvoru u Splitu, u sklopu projekta Drugi način. Svi suveniri su unikatni, ručno izrađeni te sa sobom nose topli duh božićnog raspoloženja.

Cilj nam je senzibilizirati javnost i rušiti predrasude o osobama koje su na izdržavanju kazne zatvora. Dugoročno želimo poboljšati uvjete u ustanovama za izdržavanje zatvorske kazne i povećati mogućnost održivog zapošljavanja osoba koje su odslužile zatvorsku kaznu.

Projekt financira: Ministarstvo pravosuđa i uprave

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI

Kao i prethodnih godina, udruga Anst 1700 obiljažava Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga.

Kroz naše društvene aktivnosti i javno djelovanje te projekte koje provodimo promoviramo zdrave stilove života, podižemo razinu svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti te pružamo pomoć obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.

Jedan od takvih projekata je 3 godišnji program ISKORAK III kojeg provodimo usmjeren je na unaprjeđivanju skrbi u zajednici za osobe liječene od ovisnosti.

Udruga ANST 1700 kroz svoje aktivnosti pridonosi ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju zlouporabe droga u našem društvu sukladno Nacionalnoj strategiji suzbijanja zlouporabe droga.

Ostale objave

NOVOSTI

Važnost uloge oca

Danas je Dan očeva, ali to je uloga koja se živi svaki dan. Velika većina odraslih sigurno će se složiti kako im je stupanj povezanosti