PROJEKT DRUGI NAČIN – Izložbeno – prodajni štand

Podijeli objavu

Udruga ANST 1700 i ove godine do 31.12. ima otvoren štand s prepoznatljivim suvenirima i darovima. Štand je na Klaićevoj poljani (kod Bedema). Koristimo ovu priliku kao zahvalu Gradu Splitu za dugogodišnju uspješnu suradnju i dozvolu korištenja javnog prostora.

Izloženi radovi su nastali za vrijeme radionica osposobljavanja za rad s keramikom u Zatvoru u Splitu, u sklopu projekta Drugi način. Svi suveniri su unikatni, ručno izrađeni te sa sobom nose topli duh božićnog raspoloženja.

Cilj nam je senzibilizirati javnost i rušiti predrasude o osobama koje su na izdržavanju kazne zatvora. Dugoročno želimo poboljšati uvjete u ustanovama za izdržavanje zatvorske kazne i povećati mogućnost održivog zapošljavanja osoba koje su odslužile zatvorsku kaznu.

Projekt financira: Ministarstvo pravosuđa i uprave

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI

Kao i prethodnih godina, udruga Anst 1700 obiljažava Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga.

Kroz naše društvene aktivnosti i javno djelovanje te projekte koje provodimo promoviramo zdrave stilove života, podižemo razinu svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti te pružamo pomoć obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.

Jedan od takvih projekata je 3 godišnji program ISKORAK III kojeg provodimo usmjeren je na unaprjeđivanju skrbi u zajednici za osobe liječene od ovisnosti.

Udruga ANST 1700 kroz svoje aktivnosti pridonosi ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti te posebice suzbijanju zlouporabe droga u našem društvu sukladno Nacionalnoj strategiji suzbijanja zlouporabe droga.

Ostale objave