IZLOŽBA U ZATVORU U SPLITU

U srijedu, 13. prosinca u prostorijama Zatvora u Splitu otvorena je mala prigodna izložba radova zatvorenika.

Podijeli objavu

Riječ je o radovima nastalim u okviru projekta Drugi način financiranog od strane Ministarstva pravosuđa. Organizacijom ove izložbe željeli smo doprinijeti estetizaciji zatvorskog prostora i stvaranju pozitivnog ozračja u blagdansko vrijeme. Zatvorenici su svoje radove izrađivali uz pažljivo mentorstvo ANST-ova likovnog edukatora Petra Bilića te su ih poklanjali svojim najbližima, a sami su izrazili želju i za izložbom. Na izložbi su se našle najrazličitije rukotvorine izrađene od keramike – anđeli, božićna drvca, pepeljare, ruže ili galebovi. Polaznici radionice pokazali su izniman senzibilitet za kreativne procese i interes za stvaralački rad, a sudjelovanjem u programu zatvorenici se osposobljavaju za radni angažman u pripremi za proizvodnu suvenira i plasman na tržište rada prepoznatljivih proizvoda koji su stvorili za vrijeme kazne zatvora i po otpustu.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva pravosuđa, tekst ove objave isključiva je odgovornost udruge ANST 1700 i ne odražava stavove Ministarstva.

Ostale objave

NOVOSTI

IZLET NA BRDO LENIK IZNAD ROGOZNICE

U subotu, 18. svibnja, u okviru provedbe projekta ”Kreativni pomak – avantura promjene” u ranim jutarnjim satima sa štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici