PROJEKT “PITANJE KULTURE”

pitanje

Podijeli objavu

Udruga ANST 1700 je suradnji sa Zatvorskim sustavom i probacijom provela projekt “Pitanje kulture”.

Projekt je proveden putem aktivnosti koje su bile usmjerene na osmišljavanje i popunjavanje aktivnosti slobodnog vremena zatvorenika, čime se doprinijelo raznolikosti kulturnog sadržaja radi jačanja psihosocijalnog stanja osoba kroz radno-okupacijsku terapiju a sve u svrhu potpunije rehabilitacije i resocijalizacije zatvorenika.

Zbog pandemije uzrokovane COVID-19 i nemogućnosti da se aktivnosti provedu u kaznenim tijelima (Zatvor Split i Šibenik kreativne radionice za djecu i roditelje, radionice likovnog i plastičnog oblikovanja te uređenja prostorija za posjete djece i obitelji zatvorenika – izrada murala), prilagodili smo aktivnosti uvjetima rada za vrijeme pandemije.

pitanje
Tako smo umjesto planiranih kreativnih radionica za djecu i roditelje osmislili, printali i distribuirali bojanke za djecu (prilagođena nižem i višem uzrastu) koja djecu uvodi u svijet boja stvarajući vlastitu kratku pričicu s elementima basne, a koja povezuje djecu s roditeljima na specifičan način.

Umjesto radionica likovnog i plastičnog oblikovanja osmislili smo, printali i distribuirali priručnik za zatvorenike u formi antistres radionica (crteža) koji, na kraju rezultiraju umjetničkim djelom na platnu i na ostalim podlogama služeći se tehnikom točkanja akrilnim bojama.

Umjesto izrade murala uredili smo prostor čekaonice u Splitu tako da smo oslikali kupljene ormare, stolove i stolice te ostali inventar kako bi se djeca osjećala ugodno i sigurno, a prostor smo dodatno opskrbili i s priborom za bojanje i crtanje.

Zahvaljujemo stručnom timu Odjela tretmana Zatvora Split i Šibenik na visokoj motiviranosti, predanosti i nastojanju da se što većem broju zatvorenika i njihovoj djeci omogući sudjelovanje na ovom projektu koji, po svojoj strukturi i sadržaju, potiče sve dionike na bolje odnose i zdraviji pristup.

Financirano od strane Ministarstva pravosuđa i uprave

Ostale objave

Godišnji izvještaji

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU UDRUGE ZA 2023.

Godina 2023. za udrugu ANST 1700 jedna je od najuspješnijih u 20 godina dugoj povijesti. Tijekom godine realizirali smo niz uspješnih projekata s ciljem prevencije