PROJEKT “PITANJE KULTURE”

pitanje

Podijeli objavu

Udruga ANST 1700 je suradnji sa Zatvorskim sustavom i probacijom provela projekt “Pitanje kulture”.

Projekt je proveden putem aktivnosti koje su bile usmjerene na osmišljavanje i popunjavanje aktivnosti slobodnog vremena zatvorenika, čime se doprinijelo raznolikosti kulturnog sadržaja radi jačanja psihosocijalnog stanja osoba kroz radno-okupacijsku terapiju a sve u svrhu potpunije rehabilitacije i resocijalizacije zatvorenika.

Zbog pandemije uzrokovane COVID-19 i nemogućnosti da se aktivnosti provedu u kaznenim tijelima (Zatvor Split i Šibenik kreativne radionice za djecu i roditelje, radionice likovnog i plastičnog oblikovanja te uređenja prostorija za posjete djece i obitelji zatvorenika – izrada murala), prilagodili smo aktivnosti uvjetima rada za vrijeme pandemije.

pitanje
Tako smo umjesto planiranih kreativnih radionica za djecu i roditelje osmislili, printali i distribuirali bojanke za djecu (prilagođena nižem i višem uzrastu) koja djecu uvodi u svijet boja stvarajući vlastitu kratku pričicu s elementima basne, a koja povezuje djecu s roditeljima na specifičan način.

Umjesto radionica likovnog i plastičnog oblikovanja osmislili smo, printali i distribuirali priručnik za zatvorenike u formi antistres radionica (crteža) koji, na kraju rezultiraju umjetničkim djelom na platnu i na ostalim podlogama služeći se tehnikom točkanja akrilnim bojama.

Umjesto izrade murala uredili smo prostor čekaonice u Splitu tako da smo oslikali kupljene ormare, stolove i stolice te ostali inventar kako bi se djeca osjećala ugodno i sigurno, a prostor smo dodatno opskrbili i s priborom za bojanje i crtanje.

Zahvaljujemo stručnom timu Odjela tretmana Zatvora Split i Šibenik na visokoj motiviranosti, predanosti i nastojanju da se što većem broju zatvorenika i njihovoj djeci omogući sudjelovanje na ovom projektu koji, po svojoj strukturi i sadržaju, potiče sve dionike na bolje odnose i zdraviji pristup.

Financirano od strane Ministarstva pravosuđa i uprave

Ostale objave

NOVOSTI

Važnost uloge oca

Danas je Dan očeva, ali to je uloga koja se živi svaki dan. Velika većina odraslih sigurno će se složiti kako im je stupanj povezanosti