PROJEKT “ISKORAK III”

iskorak

Podijeli objavu

iskorak

Usprkos ograničenjima uspješno nastavljamo provoditi 3 godišnji program ISKORAK III koji je usmjeren unaprjeđivanju skrbi u zajednici za osobe liječene od ovisnosti.

Liječeni ovisnici, bivši zatvorenici  i pružanje potpore njihovim obiteljima, koje novim inovativnim uslugama motiviramo na uključivanje u projekt čime doprinosimo uspješnoj resocijalizaciji naših korisnika.

Aktivnosti prijavljenog programa ISKORAK III dizajnirane su na način da nude korisnicima mogućnosti uključivanja u društvene i radne procese, rad na unaprjeđenju komunikacijskih i socijalnih vještina, specifičnu edukaciju potrebnu na tržištu rada te motiviranje i informiranje o mogućnostima koje im se nude uključivanjem u Projekt resocijalizacije.

Program nadalje uključuje psihosocijalnu podršku korisnicima kroz individualno savjetovanje, grupni rad i radno-okupacijsku terapiju u kreativnim radionicama udruge, udruge partnera i zadruge, što doprinosi povećanju motivacije za aktivni angažman u radu udruge i zadruge, poboljšanju općeg psihosocijalnog statusa korisnika, održanju apstinencije i poboljšanju obiteljskih odnosa.

Ovim smo programom u posljednjih 12 mjeseci uspjeli 21 osobu informirati o mogućnostima, pravima i obvezama iz Projekta resocijalizacije; 17 korisnika smo uključili u individualno i grupno savjetovanje; 11 osoba u radno-okupacijske aktivnosti (likovne, keramičke, šivaće i radionice za izradu okvira); održali 2 interaktivna predavanja kroz trening komunikacijskih vještina, 4 osobe educirali u osnovnoj informatičkoj edukaciji; 4 osobe su se uključile u radnu praksu. 5 osoba je u udruzi i zadruzi odradilo rad za opće dobro te je socijalno osnaženo na putu svoje socijalne (re)integracije.

Projekt ISKORAK III je financiran od MINISTARSTVA ZDRAVLJA.

Ostale objave

NOVOSTI

Važnost uloge oca

Danas je Dan očeva, ali to je uloga koja se živi svaki dan. Velika većina odraslih sigurno će se složiti kako im je stupanj povezanosti