OKRUGLI STOL – IZAZOVI I NOVE INICIJATIVE U RADU SA ZATVORENICIMA OVISNICIMA U RESOCIJALIZACIJI

Podijeli objavu

Danas smo u Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Split održali okrugli stol na temu „Izazovi i nove inicijative u radu sa zatvorenicima ovisnicima u resocijalizaciji“.

Okrugli stol održan je u sklopu projekta “Drugi način“ kojeg financira Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske i čiji je cilj unaprijediti zapošljivost osoba lišenih slobode po izvršenju zatvorske kazne kroz razvoj socijalno poduzetničkih aktivnosti u zatvorskom sustavu. Osim projekta Drugi način, prezentirali smo i naš projekt organiziranog slobodnog vremena za osobe lišene slobode – “Pitanje kulture”.

Iznimno nam je drago što smo okupili dionike s područja čak tri županije: Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske županije i Zadarske županije koji provode programe resocijalizacije zatvorenika i ovisnika: Zatvor u Šibeniku, Zatvor u Splitu, Udruga Porat, Liga Prevencija Split, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Probacijski ured Split, Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Split, Reto centar, HELP – Udruga za pomoć mladima.

U opuštenoj atmosferi potaknuli smo raspravu i razmjenu mišljenja. Hvala svima prisutnima na sudjelovanju i razmjeni iskustva, a posebno izlagačima na njihovom doprinosu aktivnim sudjelovanjem: psihologinja, Anela Alavanja, voditeljica tretmana Zatvora u Šibeniku, psihologinja Suzana Svalina Balaš, HZZ, dipl. teologinja Josipa Kokorić Tomašević, Liga za prevenciju ovisnosti te dipl.soc radnik Ivica Poljak iz Zavoda za socijalni rad, Područni ured Split koji su nas ugostili. ????

Ovakvi događaji uvijek nas podsjete na snagu i važnost međusektorske suradnje, zato ćemo i dalje nastaviti pozivati i odazivati se na suradnju kada god imamo priliku!????????

Ostale objave

NOVOSTI

IZLET NA BRDO LENIK IZNAD ROGOZNICE

U subotu, 18. svibnja, u okviru provedbe projekta ”Kreativni pomak – avantura promjene” u ranim jutarnjim satima sa štićenicima Centra za pružanje usluga u zajednici