MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPORABE DROGE – POSJETITE IZLOŽBU RADOVA U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Podijeli objavu

Jučer smo na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu postavili izložbu radova polaznika i polaznica kreativnih radionica u okviru projekta ”Kreativni pomak – avantura promjene”, a koje naša udruga provodi u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Split i Hrvatskim zavodom za socijalni rad u Splitu, a koji provodimo uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Izložbom radova prigodno smo obilježili 26. lipnja, Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga. Cilj projekta jest kroz kreativan rad s mladima – dramske, likovne i kreativne radionice – doprinijeti prevenciju ovisnosti, mentalnom osnaživanju i podizanju kvalitete provođenja slobodnog vremena mladih koji se nalaze u povećanom riziku od socijalne isključenosti.

Na izložbi su predstavljeni radovi štićenika Centra za pružanje usluga u zajednici u Splitu koji su sudjelovali na likovnim i kreativnim radionicama koje su provodili Petar Bilić, waldorfski pedagog i voditelj radno-okupacijske terapije u udruzi ANST, te akademska slikarica Milana Stojić Veža, dugogodišnja vanjska suradnica udruge. Izložba se može pogledati do 1. srpnja.

Kroz radionice sudionici su učili o različitim umjetničkim tehnikama i materijalima te mogućnostima izražavanja vlastitih misli i stavova kroz društveno-angažirane umjetničke forme, ulogama boja u izražavanju emocija itd. Radovi koji su izloženi u središnjici GKMM-a pokazuju nam koliko je kreativnost i maštovitost važna za zdrav razvoj djece i mladih, a posebno svjedoče koliko je mladima važno ostaviti poruku i personalizirati svoj rad – bilo nekom duhovitom opaskom, vlastitim potpisom ili kritikom, iznimno im je važno dati osobnu dimenziju i poslati poruku. Mladi autori posjetili su izložbu svojih radova, a neki od njih su usput iskoristili priliku učlaniti se u Gradsku knjižnicu i posuditi zanimljive naslove.

Ostale objave