MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPORABE DROGA

U subotu, 26. lipnja od 09 do 12 sati u prostorima udruge organiziramo prodajnu izložbu suvenira, okvira, ogledala i slika s ciljem obilježavanja međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama želeći upozoriti globalnu svjetsku javnost na rastući problem zlouporabe droga i potrebu aktivnog uključivanja svih aktera.

Kako na globalnoj svjetskoj razini tako i na nacionalnoj razini potrebno zajedničko djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

Zlouporaba droga je jedan od glavnih socijalno-zdravstvenih problema današnjeg društva te predstavlja istinski rizik za zdravlje. Želimo skrenuti pozornost javnosti o problemima svih vrsta ovisnosti kao i o važnosti pravovremene i sveobuhvatne prevencije svih rizičnih ponašanja.

Ovom izložbom želimo doprinijeti podizanju svijesti problema zlouporabe droga te ukazati na potrebu da se svatko od nas uključi i doprinese podizanju svijesti o opasnostima povezanima sa zlouporabom droga.

„Ovisnost započinje nadom da nešto tamo vani može trenutno popuniti prazninu iznutra.“

 Jean Kilbourne

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.